مدیرعامل پالایشگاه شازند در گفت و گو با بورس 24 : نرخگذاری انجامشده به نظر پالایشگاهها نزدیک است

بورس24 : مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی شازند و دبیر انجمن کارفرمای صنعت پالایشی از توافقات اولیه درخصوص نرخ خوراک پالایشگاهها و تلاش برای بهبود شرایط مالیاتی، ثبات سودآوری و ورود به بورس خبر دادند. این در حالی است که فعالان صنعت همچنان منتظر ابلاغ مصوبه نهایی توسط وزارت نفت هستند.
کاهش سودآوری شازند نسبت به سایر پالایشگاهها کمتر بوده است
رضا چراغی، مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی شازند در گفت و گو با بورس24 با اشاره به وضعیت سودآوری این پالایشگاه به خبرنگار بورس24 گفت:
«کاهش سود پالایشگاه شازند در مقایسه با سایر پالایشگاهها کمتر بوده است.»
وی ابراز امیدواری کرد که این شرکت در سال ۱۴۰۳ به سودی معادل ۲۰ همت دست یابد.
تعیین نرخ جدید خوراک و فرآورده در مراحل نهایی
چراغی درباره تعیین نرخ جدید خوراک پالایشگاه نیز اظهار داشت:
«کارهای نرخ جدید خوراک پالایشگاه هم توسط وزارت نفت در حال انجام است. قیمتگذاری خوراک انجام شده و به توافقات اولیه رسیدهایم.»
وی ادامه داد:
«نرخ فرآورده هم در روزهای آینده توسط وزارت نفت با کمک پالایشگاههای کشور بررسی و اعلام خواهد شد.»
مدیرعامل پالایشگاه شازند تصریح کرد:
«نرخ خوراک به فرمولهایی که مورد نظر پالایشگاههاست ، نزدیک است. باید حاشیه سود پالایشگاهها برای سالهای آینده تضمین شده باشد.»
امید به بهبود تهاتر و شرایط ورود به بازار سرمایه
چراغی در مورد مسائل مالیاتی نیز ابراز امیدواری کرد:
«در حوزه موارد مالیاتی مطالبات گاز و تهاتر آن بتوانیم اتفاقات خوبی را در مورد نرخ خوراک و فرآورده داشته باشیم.»
وی افزود:
«صورتهای مالی پالایشگاه امام خمینی شازند هیچ مورد خاصی ندارد و از لحاظ شرایط سهامداری و مطالبات از دولت به گونهای است که آماده این است که در سال پیش رو فرایند بورسی شدن را طی کنیم.»
در پایان تأکید کرد:
«با توجه به این که این پالایشگاه جز پالایشگاههای مهم کشور است سوددهی نسبتاً خوبی دارد و در سالهای آینده سود بیشتری خواهد داشت و شرایط خوبی برای ورود بازار سرمایه خواهد داشت.»
پیگیریها برای اصلاح فرمول خوراک پالایشگاهها ادامه دارد
ناصر عاشوری، دبیر انجمن کارفرمای صنعت پالایشی نیز در گفت و گو با خبرنگار بورس24 با اشاره به وعدههای داده شده برای اصلاح فرمولهای تعیین خوراک پالایشگاهها گفت:
«قرار بود فرمولها را تا حدودی اصلاح کنند تا سود پالایشگاهها به حدی کاهش پیدا نکند که به مرز زیان برسند. این در حالی است که دستورالعمل تغییریافته، مطالبات پالایشگاه را کاهش داده و از سود زیاد آنها جلوگیری میکند که مورد اعتراض ما بود. در کمیسیون اصل ۹۰، بین طرفین توافق شد که آیتمهای فرمول تغییر یابد تا پالایشگاهها دچار ضرر و زیان نشوند.»
او در ادامه از روند طولانی ابلاغ این مصوبه انتقاد کرد و افزود:
«پس از ۷-۸ ماه پیگیری، هنوز وزارت نفت این مصوبه را ابلاغ نکرده است. مصوبات در دستور کار کمیسیون اصل ۹۰ تشکیل شده بود، اما متأسفانه وزارت نفت هنوز آن را اجرا نکرده است.»
منتظر ابلاغ نهایی مصوبه وزارت نفت هستیم
عاشوری با اشاره به اینکه این موضوع ارتباطی با تخفیف ۵ درصدی و سایر مسائل ندارد، توضیح داد:
«دستورالعملی که آقایان در سال ۱۴۰۲ اصلاح کردهاند و تغییر دادهاند، برخی از فرمولهای آن روند را تغییر دادهاند. این فرمول آیتمهای مختلفی دارد، حدود ۶-۷ آیتم، و قرار شد آنها را با کارگروهی که در کمیته اصل ۹۰ تشکیل شده بود، تغییر بدهند. توافق صورت گرفته و از طریق مجلس به وزارت نفت اعلام شده است، اما هنوز ابلاغ نشده است و تا ابلاغ نشود، ما نمیتوانیم اظهار نظر کنیم. در حال حاضر، صورتهای مالی نیز به همین دلیل معلق مانده و همه منتظر ابلاغ این مصوبه هستند تا وضعیت مشخص شود.»
وی در پایان تأکید کرد:
«همه منتظر هستند که وزارت نفت این مصوبه را ابلاغ کند. کارگروه تشکیل شده جمعبندی کرده و معاونت برنامهریزی نتیجه آن را در اختیار دارد. اکنون باید به وزارتخانه ابلاغ شود و سپس وزارتخانه به پالایشگاهها و انجمن اطلاعرسانی کند، که هنوز این اتفاق نیفتاده است.»
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.